• Hoofdcategorie: ROOT

Alting Uitvaarten uitvaartbegeleiding in Bilthoven, de Bilt en Groenekan

Kleine & onafhankelijke uitvaartonderneming. Wij denken met u mee, u krijgt bij ons de uitvaart die u wenst.

Luisteren, meedenken en het creëren van rust kenmerken de begeleiding van Alting Uitvaarten in Bilthoven. Samen met u maken we het draaiboek voor de verschillende momenten.

Wie zijn wijhiske-pauline

Hiske Alting en Pauline Res begeleiden uitvaarten op persoonlijke en informele wijze. Het overlijden van een dierbare is één van de meest ingrijpende gebeurtenissen in het leven van een mens. Ondanks het verdriet dat een overlijden met zich meebrengt, heerst ook vaak een gevoel van saamhorigheid en zijn er betekenisvolle momenten. We werken de dagen na het overlijden van een dierbare stap voor stap. Het is belangrijk aan te voelen wat er leeft en wat de behoeftes zijn van alle betrokkenen om zo samen tot een mooie vorm van afscheid nemen te komen.

Uitvaartverzorging in Bilthoven, de Bilt en Groenekan: afscheidslocaties, crematoria en begraafplaatsen

Alting uitvaartbegeleiding biedt u verschillende mogelijkheden en locaties voor het nemen van afscheid van een overledene. Hieronder vindt u een overzicht met afscheidslocaties, crematoria en begraafplaatsen in Bilthoven waar een uitvaart plaats kan vinden.

 • Afscheidslocaties in Bilthoven Open or Close

  De Kapel – Berg en Bosch, Bilthovende kapelH

  De Kapel heeft meer dan 80 jaar historie. Het gebouw was begin jaren dertig een prominent onderdeel van het toenmalige sanatorium Berg en Bosch.
  De sfeervolle Kapel ligt in de parkachtige omgeving van het Berg en Bosch terrein.  De kapel is geschikt als afscheidslocatie voor een gezelschap tot 180 mensen.

  De Oranjerie, Landgoed Vollenhove, Bilthovenorangerie vollenhoveH

  De Oranjerie ligt achter de historische moestuin midden in het bos, waardoor de locatie rust en beslotenheid uitstraalt. Door de vele grote openslaande deuren naar het grasveld achter de Oranjerie gaan binnen en buiten naadloos in elkaar over. De ruimte is naar eigen inzicht in overleg in te delen.
  Geschikt voor maximaal 300 mensen. Alleen in de zomermaanden beschikbaar.

  Stal den Eijk – Landgoed Vollenhove, Bilthovenstal den Eijk

  De fraaie houten gebinten geven de stal zijn unieke en authentieke uitstraling. Door de inrichting is deze ruimte van 160 m2 zowel voor kleine als grotere groepen (tot 180 personen) zeer geschikt. De sfeer is een mix van moderne elementen als een donkergrijze betonnen vloer en een sfeervolle inrichting. Door de dakramen komt er voldoende daglicht naar binnen. In de stal bestaat de mogelijkheid om in alle rust afscheid te nemen van een dierbare. Als alle gasten vertrokken zijn, kunt u in kleine kring de dag op een waardevolle wijze afsluiten.

  Het Koetshuis, BilthovenKoetshuis Bilthoven

  Het Koetshuis is een prachtig monumentaal pand midden in de bosrijke omgeving van Maartensdijk en Bilthoven. Het Koetshuis biedt u de mogelijkheid om op geheel eigen wijze invulling te geven aan het afscheid. Het Koetshuis kan in verschillende opstellingen worden neergezet. De maximale capaciteit voor een uitvaart is 200 gasten.

  De Woudkapel, BilthovenwoudkapelH

  De Woudkapel staat in een mooie parkachtige omgeving. Van buiten is dit kleine kerkje niet direct opvallend, maar wie er binnen stapt, wordt direct geraakt door de bijzondere sfeer die er heerst. De glas-in-lood ramen van Jan Schouten laten bewust weinig licht door om zo een soort van clair-obscur te bewerkstelligen. Karakteristiek in het interieur zijn de bakstenen bogen die prominent aanwezig zijn in de galerijen aan beide zijden. Een sfeervolle lokatie voor een afscheid met plaats voor maximaal 200 mensen.

  Opstandingskerk, Bilthovenopstandingskerk debilt

  De kerkzaal biedt plaats aan 350 tot 450 personen. Deze zaal is erg geschikt voor het houden van uitvaartdiensten of condoléances. Geluidsapparatuur is aanwezig. In de ontvangsthal en ontmoetingsruimte kan worden gezorgd voor koffie, thee en frisdrank. In overleg is veel mogelijk.

  Onze Lieve Vrouwe Kerk BilthovenOLVkerkBilthoven

  Ook wel bekend als de Gregoriuskerk. Capaciteit tot 1000 mensen. De kerk ademt ruimte. Ze heeft prachtige gebrandschilderde ramen. De vormgeving en detaillering vertonen invloeden van de Amsterdamse School. Achter de kerk ligt een begraafplaats.

  Michaëlkerk, de Biltmicaelkerk debilt

  Door de hoge ramen en het gekleurde glas komt gefilterd licht naar binnen dat zorgt voor een sfeer van rust en reflectie.

  Centrumkerk, BilthovenCentrumkerk

  De intieme ronde kerkzaal van de Centrumkerk of Noorderkerk heeft een capaciteit van 50 - 250 personen. Kerkzaal met modern interieur met losse stoelen, podium en lessenaar. Vleugel aanwezig.

  ZuiderKapel, BilthovenZuiderkapel

  De Kerkzaal van de Zuiderkapel heeft een monumentaal interieur en vaste banken.  Geschikt voor 50 - 300 personen.

 • Begraafplaatsen in Bilthoven en omgeving Open or Close

  Natuurbegraafplaats Den en Rust, BilthovenDenenrust Bilthoven

  De natuurbegraafplaats ligt in een bos van het Utrechts Landschap. Er zijn geen hekken en geen verlichting. De graven worden gemarkeerd met een eenvoudig grafgedenksteen. Er is één pad aangelegd dat door het bosperceel slingert. Graven blijven voor altijd onaangeroerd. Kisten en urnen moeten volledig composteerbaar zijn, zodat alles uiteindelijk weer opgenomen wordt in de kringloop van de natuur.

  Begraafplaats Brandenburg, BilthovenBrandenburgbegraafplaats

  Naast grafkelders, koopgraven en huurgraven, bevinden zich ook enkele graven van de Nederlandse oorlogsgravenstichting op de begraafplaats. Begraafplaats Brandenburg heeft een grote diversiteit aan beplanting. Een fraaie Ginko van circa 35 jaar siert het nieuwe gedeelte. De oude toegangspoort is begroeid met blauwe regen en langs de met gras begroeide paden staan treurbomen, loofbomen en hagen.
  De aula van de begraafplaats heeft ongeveer 60 zitplaatsen. De ronde vorm van de aula geeft een een intieme sfeer.

 • Crematoria in Bilthoven Open or Close

  Den en Rust in BilthovenAfscheidslocatie Molen ‘De Ster’ in Utrecht

  Den en Rust ligt in het bos en heeft mooie zichtlijn vanuit de aula. Den en Rust is minder geschikt voor uitvaarten met meer dan 100 belangstellenden.josephine-en-walter-bouve

Josephine en Walter Bouvé

"Het was voor ons niet eenvoudig om over onze eigen dood na te denken. En zeker niet over het eventueel wegvallen van de partner. In de twee gesprekken die we met Hiske hebben gevoerd - één voor elk van ons in aanwezigheid van de ander - was ruimte om in alle vrijheid over praktische vragen na te denken. Maar we konden ook onze gevoelens kwijt. Gedachten die we voor ons zelf hadden gehouden, deelden we ineens met elkaar. Hiske pakte dit goed aan."

Uitvaartbegeleiding door Alting Uitvaarten in Bilthoven

Dood en rouw komen in ieder leven voor. In het oog van dit heftige proces zoeken we met nabestaanden naar de stilte. Ieder overlijden is een kans. Een kans om troost te ontvangen, dankbaarheid te ervaren, grenzen te verleggen en het leven te omarmen. Het is onze taak om hiervoor ruimte te maken.

Kennismaken

Wilt u een uitvaart voorbereiden? Gaat er binnenkort iemand overlijden? Wilt u kennismaken met Pauline en Hiske? Graag maken wij kennis met u in een persoonlijk gesprek

Contact

Alting Uitvaarten
Geertekerkhof 3
3511 XB Utrecht

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
030-7850 395 (dag en nacht)