• Hoofdcategorie: ROOT

Alting Uitvaarten uitvaartbegeleiding in Doorn

Kleine en onafhankelijke uitvaartonderneming. Meedenken, luisteren en begrijpen wat voor u belangrijk is.

Alting Uitvaarten in Doorn biedt aan nabestaanden begeleiding die zich er op richt het afscheid zo goed mogelijk te laten verlopen voor alle betrokkenen. Dat doen ze door mee te denken, rust te creëren en een mooie uitvaart naar wens te verzorgen. Bovendien biedt Alting Uitvaarten na de uitvaart kosteloze nazorg op maat.

Wie zijn wijhiske-pauline

Hiske Alting en Pauline Res begeleiden uitvaarten voor iedereen. Samenwerken met de nabestaanden is het allerbelangrijkst, aldus Pauline Res ,,Als iemand net een dierbare heeft verloren, zijn mensen ontredderd. Gedurende de dagen ter voorbereiding op het afscheid, begeleiden wij onze cliënten. We brengen rust en vertrouwen en daardoor kunnen en durven ze meer.” Wat uitvaartonderneemster Res betreft hoeft een afscheid niet traditioneel te zijn. Niets is normaal of gebruikelijk. Het gaat erom wat er bij de cliënt past. ,,Wij proberen ze te lezen: wat willen ze, wat kunnen ze en wat past bij ze. Wat ons betreft mag alles en kan bijna alles. Samen werken we naar een mooi resultaat”, aldus Pauline Res. Vanuit onze ervaring kunnen wij ideeën aandragen. We werken de dagen na het overlijden van een dierbare stap voor stap. Zo is er tijd en rust om bewust keuzes te kunnen maken.

Uitvaartverzorging in Doorn: afscheidslocaties, crematoria en begraafplaatsen

Alting uitvaartbegeleiding biedt u verschillende mogelijkheden en locaties voor het nemen van afscheid van een overledene. Hieronder vindt u een overzicht met afscheidslocaties, crematoria en begraafplaatsen in Doorn waar een uitvaart plaats kan vinden.

 • Afscheidslocaties in Doorn Open or Close

  Ludenkapel in DoornAfscheidslocatie Geertekerk in Utrecht

  Het houten kerkgebouw is 1950 opgetrokken in opdracht van de Nederlandse Protestanten Bond. Sfeervolle bosrijke omgeving en intieme kapel voor een afscheidsbijeenkomst van 85 tot 90 personen. Er kan tevens de condoleance worden gehouden. Eigen catering is toegestaan. Piano, orgel, beamer (staand) en scherm, sprekersgestoelte met microfoon en geluidsinstallatie aanwezig. Opname van de dienst is mogelijk.

  De Oranjerie (Huis Doorn)Afscheidslocatie Nicolaïkerk in Utrecht

  Historische gebouw, schitterend gelegen in Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. De Oranjerie vormt onderdeel van het park van Huis Doorn. Afscheid en condoleance mogelijk tot maximaal 100 pers. Naast De Oranjerie zijn 12 parkeerplaatsen. Naast de ingang van Landgoed Huis Doorn is een parkeerplaats voor 30 auto’s (slagboom/uitrij-munt). Onder gemeentehuis 85 p-plaatsen of in de omgeving (max. 5 uur of 1 uur bij AH).

  Maartenskerk in Doorn (Protestantse kerk)Afscheidslocatie Aloysiuskerk in Utrecht

  De Maartenskerk staat midden in Doorn. De monumentale kerk heeft standaard 350 zitplaatsen en kan uitgebreid worden tot maximaal 500 zitplaatsen. Door de intieme opstelling van de oude kerkbanken ook geschikt voor kleinere groepen. In de kerk is moderne geluids- en projectieapparatuur voor muziek en presentatie aanwezig. In combinatie met de tegenovergelegen Koningshof met ruimte voor opbaring en condoleance.

  Martinuskerk in Doorn (katholieke kerk)Afscheidslocatie Janskerk in Utrecht

  Kerk en pastorie zijn gebouwd in de Romaanse stijl van de basilica-vorm met eerlijke baksteen. Gelegen midden in het centrum van Doorn. Een kerk met een warme uitstraling en het hart voor de katholieke gemeenschap.

  Châlet HelenaheuvelAfscheidslocatie Jacobikerk in Utrecht

  Chalet Helenaheuvel ligt op een mooie locatie in de Kaapse bossen vlakbij Doorn. De uitvaart en condoleance kunnen plaatsvinden op de begane grond en in de serre van het châlet. Afhankelijk van het aantal gasten kan ook de bovenverdieping erbij betrokken worden en bij mooi weer een deel van het terras. Er is ruimte voor maximaal 100 personen.

 • Begraafplaatsen in Doorn en omgeving Open or Close

  De Nieuwe Algemene Begraafplaats DoornAfscheidslocatie Domkerk in Utrecht

  De aula op de begraafplaats biedt ruimte aan 100 personen. De tinten rood overheersen, waardoor de ruimte een intieme warme sfeer heeft met een mooi uitzicht op de begraafplaats. De moderne keuken kan gebruikt worden door een carteraar naar keuze. Er is tevens een opbaarruimte. De begraafplaats is functioneel van opzet, rechte lijnen en vakken met gazons bepalen het beeld. Nieuw is het gedeelte van de begraafplaats dat ingericht is als natuurbegraafplaats. Er wordt op een wijze begraven die het milieu en de natuur niet of zo weinig mogelijk belast. Er vindt geen onderhoud plaats op of rond het graf en uiteindelijk wordt het graf opgenomen in de natuur.

  De Nieuwe Algemene Begraafplaats in DriebergenAfscheidslocatie Pieterskerk in Utrecht

  Achter de monumentale entree van de bosrijke begraafplaats Driebergen ligt de aula met ruimte voor 100 personen. De aula is gebouwd in de stijl van de Amsterdamse School naar ontwerp van gemeentearchitect H.E. van Amerongen. De begraafplaats zelf is grotendeels symmetrisch opgezet met afwisselend rechte vakken met gazons, lange zichtassen en slingerende bospaden. Het is een groene begraafplaats met hoge bomen van diverse soorten.

  De Nieuwe Algemene Begraafplaats AmerongenAfscheidslocatie St. Barbara in Utrecht

  De begraafplaats is verdeeld in een oud gedeelte aan de voorzijde en een nieuwe uitbreiding aan de achterzijde. De begraafplaats wordt omgeven door mooie bomen en struiken. Op de begraafplaats zijn graven uit de Tweede Wereldoorlog te vinden van Nederlandse militairen, verzetsstrijders en van vliegeniers en soldaten uit het Verenigd Koninkrijk. De aula biedt ruimte aan 80 personen. De aula beschikt over een orgel en opbaar-/ famliekamer.

  De Nieuwe Algemene Begraafplaats LeersumAfscheidslocatie De Leeuwenbergh in Utrecht

  In de aula, met ruimte voor 100 personen, kan een afscheidsplechtigheid worden gehouden. De Algemene Begraafplaats in Leersum is aangelegd omstreeks 1918 en ligt op de helling van de heuvelrug vlak bij de bekende Tombe van Nellesteyn en wordt omgeven door bos. De graven liggen in grasstroken aan rechte klinkerpaden en worden gescheiden door lage taxushagen.

  De Algemene Begraafplaats MaarnAfscheidslocatie Ottone in Utrecht

  De Algemene Begraafplaats ligt aan de rand van Maarn in een bosrijke omgeving. De aula met orgel biedt ruimte aan 100 personen. Er een opbaar- /familiekamer. In de paden- en hagenstructuur van begraafplaats Maarn zijn de symbolen voor geloof, hoop en liefde opgenomen: een kruis, een anker en een hart. De graven liggen in gazonstroken langs overwegend rechte paden. De begraafplaats kent een aantal voorwaarden over wie er mag worden begraven of bijgezet.

 • Crematoria in Doorn Open or Close

  Crematorium Rusthof in LeusdenAfscheidslocatie Metaalkathedraal in Utrecht

  Moderne ruimtelijke vormgeving en inrichting, een koffiekamer met de sfeer van een grand café en keuze uit 2 aula's.

  Den en Rust in BilthovenAfscheidslocatie Molen ‘De Ster’ in Utrecht

  Den en Rust ligt in het bos en heeft mooie zichtlijn vanuit de aula. Den en Rust is minder geschikt voor uitvaarten met meer dan 100 belangstellenden.

josephine-en-walter-bouve

Josephine en Walter Bouvé

"Het was voor ons niet eenvoudig om over onze eigen dood na te denken. En zeker niet over het eventueel wegvallen van de partner. In de twee gesprekken die we met Hiske hebben gevoerd - één voor elk van ons in aanwezigheid van de ander - was ruimte om in alle vrijheid over praktische vragen na te denken. Maar we konden ook onze gevoelens kwijt. Gedachten die we voor ons zelf hadden gehouden, deelden we ineens met elkaar. Hiske pakte dit goed aan."

Uitvaartbegeleiding door Alting Uitvaarten in Doorn

Dood en rouw komen in ieder leven voor. In het oog van dit heftige proces zoeken we met nabestaanden naar de stilte. Ieder overlijden is een kans. Een kans om troost te ontvangen, dankbaarheid te ervaren, grenzen te verleggen en het leven te omarmen. Het is onze taak om hiervoor ruimte te maken.

Kennismaken

Wilt u een uitvaart voorbereiden? Gaat er binnenkort iemand overlijden? Wilt u kennismaken met Pauline en Hiske? Graag maken wij kennis met u in een persoonlijk gesprek

Contact

Alting Uitvaarten
Geertekerkhof 3
3511 XB Utrecht

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
030-7850 395 (dag en nacht)