• Hoofdcategorie: ROOT

Alting Uitvaarten uitvaartbegeleiding in Driebergen

Kleine & onafhankelijke uitvaartonderneming. Wij denken met u mee, u krijgt bij ons de uitvaart die u wenst.

Meedenken, het creëren van rust, een mooie uitvaart en na de uitvaart kosteloze nazorg op maat. Dit zijn de kenmerken van de begeleiding die Alting Uitvaarten in Driebergen biedt aan nabestaanden. Onze begeleiding richt zich erop het afscheid zo goed mogelijk te laten verlopen voor alle betrokkenen.

Wie zijn wijhiske-pauline

Hiske Alting en Pauline Res begeleiden uitvaarten voor iedereen. We doen dat op persoonlijke en informele wijze. Pauline woont in Driebergen. Dichtbij en 24/7 voor u bereikbaar. Ondanks verdriet en leegte dat een overlijden met zich meebrengt, heerst ook vaak een gevoel van saamhorigheid en zijn er betekenisvolle momenten. Bij Alting Uitvaarten in Driebergen bouwen we tijd en rust in om bewuste keuzes te maken waar nabestaanden en betrokkenen zich goed bij voelen. We werken de dagen na het overlijden van een dierbare stap voor stap.

Uitvaartverzorging in Driebergen: afscheidslocaties, crematoria, begraafplaatsen

Alting uitvaartbegeleiding biedt u verschillende mogelijkheden en locaties voor het nemen van afscheid van een overledene. Hieronder vindt u een overzicht met afscheidslocaties, crematoria en begraafplaatsen waar een uitvaart plaats kan vinden.

 • Afscheidslocaties rondom Driebergen Open or Close

  Antropia in DriebergenAfscheidslocatie Antropia in Driebergen

  Antropia ligt op het landgoed de Reehorst en beschikt over een prachtige achtertuin pal naast het treinstation van Driebergen. Daarmee is Antropia een voor iedereen gemakkelijk te bereiken locatie. Antropia beschikt over diverse zalen met een maximale capaciteit van 300 personen en biedt tegelijkertijd mogelijkheden voor een buiten uitvaart.

  Buitenplaats Sparrendaal in DriebergenAfscheidslocatie Sparrendaal in Driebergen

  Buitenplaats Sparrendaal in Driebergen is een uniek historische landgoed met een grote parktuin die ruimte biedt voor maximaal 200 personen. Sparrendaal in Driebergen is centraal gelegen, op 2 minuten van de A12 ligt op loopafstand van het NS station Driebergen-Zeist. Bovendien beschikt de locatie over voldoende gratis parkeerplaatsen.

  RK Parochie Sint Maarten in DriebergenAfscheidslocatie Rooms-Katholieke Kerk Driebergen

  De Rooms-Katholieke Sint Petrus’ bandenkerk is in 1810 gebouwd en ligt aan het Kerkplein en aan de Hoofdstraat van Driebergen. De inrichting is eenvoudig doch stijlvol. De kerk wordt alleen verhuurd aan parochianen. Een afscheidsbijeenkomst is goed te combineren met een condoleance in het tegenover gelegen Wapen van Rijsenburg. De kerk biedt plaats aan maximaal 200 personen.

  Kerk van de Broedergemeente in ZeistAfscheidslocatie Kerk van de Broedergemeente Zeist

  De kerk van de Broedergemeente in Zeist is een unieke locatie voor een mooi afscheid of een colondeance. De grote zaal, welke kan worden afgehuurd, is een witte kerkzaal uit 1768 centraal gelegen op het Zusterplein bij Slot Zeist. De zaal biedt plaats aan 400 personen en is daarmee uitermate geschikt voor een grote afscheidsbijeenkomst.

  Kasteel Cammingha in BunnikAfscheidslocatie Kasteel Cammingha Bunnik

  Kasteel Cammingha dateert uit 1395 en is door zijn sfeervolle historisch karakter een unieke afscheidslocatie. Het kasteel beschikt over verschillende ruimtes en daarnaast bieden de kasteeltuinen ook buitenmogelijkheden voor een colondeance of afscheidsbijeenkomst. De ruimtes van Kasteel Cammingha variëren in capaciteit.

  De Kapel Berg en Bosch in BilthovenAfscheidslocatie De Kapel Berg en Bosch in Bilthoven

  De Kapel Berg en Bosch in Bilthoven is één van de meest karakteristieke gebouwen in de omgeving. Een multifunctionele horecagelegenheid die erg geschikt is voor een condoleance en/of een afscheidsbijeenkomst. Buiten lunchtijd op werkdagen kan de kapel hiervoor worden afgehuurd.

  Met Begraafplaats Den en Rust in de buurt (ook gelegen in Bilthoven) is de kapel een goede locatie voor een begrafenis of crematie op deze begraafplaats.

 • Begraafplaatsen rondom Driebergen Open or Close

  Begraafplaats de Verlengde Traay DriebergenBegraafplaats Verlengde Traay Driebergen

  De begraafplaats in Driebergen bevindt zich in een schitterende bosrijke omgeving aan de Verlengde Traay en beschikt over een aula die ruimte biedt aan 100 personen voor afscheids- en herdenkingsbijeenkomsten. Er is een orgel aanwezig.

  Nieuwe Algemene begraafplaats in DoornBegraafplaats Algemene Begraafplaats Doorn

  Aan de Oude Arnhemse Bovenweg ligt de Nieuwe Algemene begraafplaats van Doorn. De begraafplaats heeft een aula met een capaciteit van 100 personen en beschikt over een geluidsinstallatie en een scherm voor het tonen van foto’s en videos. Ook biedt de Nieuwe Algemene begraafplaats Doorn de mogelijkheid tot natuurbegraven.

  Begraafplaats Den en Rust in BilthovenBegraafplaats Den en Rust bilthoven

  Den en Rust, gevestigd in Bilthoven ligt in een prachtige bosrijke omgeving. De aula heeft 90 zit- en 100 staplaatsen en twee koffiekamers. Sinds enkele jaren is de begraafplaats uitgebreid met een natuurbegraafplaats.  Locaties die gecombineerd kunnen worden met een begrafenis op Den en Rust, zijn het koetshuis en de Mauritshoeve (Maartensdijk) en de Kapel op het landgoed Bergenbosch.

  Begraafplaats Rusthof in Amersfoort (Leusden)Begraafplaats Leusden

  De begraafplaats is groot en biedt de keuze uit bosrijk en parkachtige delen. Voor mensen die slecht ter been zijn staat een golfkar ter beschikking. Rusthof heeft een kleine aula met 50 zitplaatsen en 50 sta-plaatsen. Deze aula is in Dudokstijl en is sober en stijlvol ingericht. De grote aula beschikt over 160 zitplaatsen en 200 sta-plaatsen. Ook is er de mogelijkheid tot het tonen van foto’s of video’s op projectieschermen en is er een kerkorgel aanwezig.

  NatuurbegravenBegraafplaats Natuurbegraven Den en Rust

  Natuurbegraven is een duurzame manier van begraven. De graven zijn niet prominent aanwezig en gaan met de tijd volledig op in de natuur. Het grafrecht is eeuwigdurend. Dit is onder andere mogelijk op de begraafplaats van Den en Rust in Bilthoven en op Natuurbegraafplaats Heidepol in Ede/Arnhem.

 • Crematoria rondom Driebergen Open or Close

  Rusthof in Amersfoort (Leusden)Crematorium Rusthof Leusden (Amersfoort)

  Rusthof heeft een kleine aula met 60 zitplaatsen en 50 sta-plaatsen. Deze aula is een hoge toren Dudokstijl en is sober doch stijlvol ingericht. De grote aula (foto hiernaast) beschikt over 160 zitplaatsen en 200 sta-plaatsen en beschikt over projectieschermen en een kerkorgel. Op het zelfde terrein ligt ook de begraafplaats Rusthof. 

  Slingerbos in EdeCrematorium Slingerbos Ede

  Het crematorium is gelegen aan de noordkant van Ede aan de rand van het bos. De aula beschikt over 130 zitplaatsen, uit te breiden met extra staplaatsen. Slingerbos biedt ruime koffiekamers voor grotere groepen.

  Den en Rust in BilthovenCrematorium Den En Rust Bilthoven

  Den en Rust, gevestigd in Bilthoven ligt in een prachtige bosrijke omgeving en biedt zowel de mogelijkheid tot cremeren als begraven. De aula heeft 90 zit -en 100 staplaatsen. Daarnaast beschikt Den en Rust over twee koffiekamers. Locaties die gecombineerd kunnen worden met een crematie op Den en Rust, zijn het koetshuis en de Mauritshoeve (Maartensdijk) en de Kapel op het landgoed Bergenbosch.

  Daelwijck in Utrecht (Overvecht)Crematorium Daelwijck Utrecht

  Het crematorium Daelwijck Utrecht, Overvecht is gelegen aan de Noordkant van Utrecht in een prachtig park met vijver en fontein. Daelwijck is een modern crematorium, waar de faciliteiten en ruimtes goed aansluiten bij verschillende behoeftes. Met een formele aula voor maximaal 900 gasten en een informele aula voor een intiemere plechtigheid is Daelwijck een plek die ruimte biedt voor iedereen.

josephine-en-walter-bouve

Josephine en Walter Bouvé

"Het was voor ons niet eenvoudig om over onze eigen dood na te denken. En zeker niet over het eventueel wegvallen van de partner. In de twee gesprekken die we met Hiske hebben gevoerd - één voor elk van ons in aanwezigheid van de ander - was ruimte om in alle vrijheid over praktische vragen na te denken. Maar we konden ook onze gevoelens kwijt. Gedachten die we voor ons zelf hadden gehouden, deelden we ineens met elkaar. Hiske pakte dit goed aan."

Uitvaartbegeleiding door Alting Uitvaarten in Driebergen

Dood en rouw komen in ieder leven voor. In het oog van dit heftige proces zoeken we met nabestaanden naar de stilte. Ieder overlijden is een kans. Een kans om troost te ontvangen, dankbaarheid te ervaren, grenzen te verleggen en het leven te omarmen. Het is onze taak om hiervoor ruimte te maken.

Kennismaken

Wilt u een uitvaart voorbereiden? Gaat er binnenkort iemand overlijden? Wilt u kennismaken met Pauline en Hiske? Graag maken wij kennis met u in een persoonlijk gesprek

Contact

Alting Uitvaarten
Geertekerkhof 3
3511 XB Utrecht

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
030-7850 395 (dag en nacht)

Contactformulier

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com