rouwverwerking

medium healing coaching

Marjolein Lofvers (1964) is medium en geeft verschillende soorten readingen en healingen.

marjoleinMarjolein heeft de gave om contact te leggen met overleden dierbaren. Dit kan ze op verschillende manieren: ze ziet ze, hoort ze (of muziek/geluiden), voelt hun emoties; ruikt bepaalde geuren; ziet hoe ze leefden/stierven. Ze houdt niet van vage verhalen, maar van feiten. Nabestaanden vinden het fijn om contact te ervaren met degene die overleden is en te weten dat ze nog gesteund of gevolgd worden door hun dierbaren. Het brengt hen rust en richting om door te gaan met hun eigen leven.
Over haar werkwijze: “Ik ben enkel een kanaal dat van alles doorgeeft”. Daarnaast geeft Marjolein praktische handvatten als dat nodig is. Zij staat open voor allerlei vragen; ook tijdens een sessie, want ze is niet in trance. Terwijl u op een stoel zit, zit Marjolein tegenover u of loopt wat rond. U kunt de sessie opnemen.
Voor meer informatie : www.marjoleinlofvers.com

Opruimen na een verlies

nazorg ingeborg close

Ingeborg Koot (1968) is personal organizer en mantelzorgmakelaar. 

Het opruimen van spullen van uw overleden dierbare is een emotionele klus. Door dit samen te doen met een betrokken en ervaren buitenstaander kán dat opruimen makkelijker gemaakt worden. In een sessie van 2 uur maakt u met begeleiding van Ingeborg Koot een begin met dat opruimen. Maakt u zich geen zorgen: u beslist of u dingen wilt behouden of niet. Ingeborg geeft suggesties die het makkelijker maken om te kiezen. Vervolgens zoeken we uit wat de beste plek is om de waardevolle spullen op te bergen. Ook kunnen we wat ideeën bedenken voor vervolgstappen.

Gespreksgroep voor homo-mannen en lesbo-vrouwen

n janJan Selderijk (1958) is begeleider van groepswerk en individueel verlies- en rouwbegeleider.

Jan biedt de mogelijkheid om deel te gaan nemen aan gespreksgroepen over verlies en rouw voor homo-mannen en lesbo-vrouwen. Voor hen kan het prettig zijn om met een homoseksuele man te praten. Het leven van homo's en lesbo's ziet er tenslotte soms net even anders uit.

​Jan is onderscheidend in dit werk​, doordat hij als man een andere energie met zich meebrengt. Dat kwam nog eens duidelijk naar voren tijdens een symposium over "mannen en rouw" , waar bleek dat mannen anders met rouw omgaan.​ U krijgt 3 of 4 bijeenkomsten aangeboden. De groepen komen bijeen op data in overleg.

Wie een vorm zoekt om individueel verder te kunnen leven met het gemis, is ook van harte welkom bij "De Nieuwe Reis". Op een plek aan het water begeleidt Jan mensen die na verlies "opnieuw naar buiten gaan". Vaak maakt een enkel gesprek het verschil en gaat u gesterkt weer verder.

Voor meer informatie: www.denieuwereis.nl.

Een nieuw perspectief ervaren

Hendra Versteegde (1957) is kunstzinnig therapeut.
Nazorg-Hendra-2

In een sessie van 2 uur kunt u met kleurpotloden en verf, klei of verf uw verlies tastbaar maken en verzorgen, zonder te hoeven praten. 

Door het verlies van een dierbare vernauwt uw wereld. U kunt weinig perspectief ervaren.

Uw verbeeldingskracht is dan een kostbaar geschenk: het kan uw leven verruimen. Uw voorstellingsvermogen kunt u aanspreken door iets met uw handen te maken. Ook wanneer u sinds uw kindertijd geen penseel meer hebt aangeraakt, kunt u plezier beleven, ontroerd worden of geraakt zijn door wat er uit uw handen komt. Het gaat er niet zozeer om dat u ‘iets moois’ maakt; al kunnen er verrassend mooie dingen ontstaan. Het gaat er meer om dat u al schilderend, tekenend of boetserend ruimte schept voor wat innerlijk leeft.

Hendra Versteegde begeleidt mensen in een kwetsbare levenssituatie. Zij komt met haar teken- en schilderspullen naar u toe. Voor meer informatie: http://www.kunstzinnige.nl/

Hypnotherapeutische sessie

n gertrudeGertrude Hartman (1969) is erkend hypnotherapeur, aangesloten bij beroepsvereniging NBVH.

Hypnotherapie maakt gebruik van trance waardoor u in contact komt met diepere gevoelslagen in uw onbewuste. Het denken verdwijnt naar de achtergrond terwijl u alert blijft. Door contact te maken met dit onbewuste, krijgt u informatie en inzichten waar de ratio geen toegang toe heeft. U kunt op die manier stilstaan bij gevoelens en overtuigingen en u ervaart mogelijkheden om zowel verbindingen los te laten als te herstellen. Dit levert nieuwe energie en ruimte op die u kunt gebruiken in de toekomst.

Ook een gesprek in de praktijkruimte in Utrecht, of bij u thuis, zonder gebruik te maken van hypnose, behoort tot de mogelijkheden. Als therapeut is Gertrude zowel sensitief als down-to-earth. Ook voor het rouwspel 'Alle sterren van de hemel' kunt u bij Gertrude terecht.

Voor meer informatie: www.hartgrondig.nu.